FREESIA

De Freesiateelt vertegenwoordigt het onderdeel Flowers binnen het bedrijf. Wij kweken per jaar 17.000.000 Freesia takken op 42.000 vierkante meter kasoppervlakte. Met een enthousiast team proberen wij continue actief en vooruitstrevend te ondernemen in onze Freesia-teelt

Herkomst

De Freesia is onderdeel van het knolgewas en werd ontdekt in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika noemde men ze ook wel ‘Kaaps lelietje-van-dalen’. Daar kwam in 1830 verandering in, toen een botanicus de bloemen vernoemde naar zijn vriend, de Duitse arts F. Freese.

Wist je dat de bloeiwijze van een Freesia een kam wordt genoemd, vanwege alle bloemknoppen die zo netjes op een rijtje staan?

Vragen over onze Freesia?

Willem van den Bos        Techniek                06 – 512 063 67
Theun van den Bos         Teelt                       06 – 108 878 53
Wagdy Mostafa              Productie               06 – 292 103 04
Michiel van den Bos       R & D                      06 – 836 979 72
Margreet Bongaards      Administratie        0174 – 24 01 56    

Teelt

De moderne kwekerij is gevestigd aan de Vredebestlaan 59 in Poeldijk gevestigd naast de Freesia kwekerij. Met energiezuinige systemen als een WKK, scherminstallaties, en warmte/koude bronnen behalen wij een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Zo creëren wij een duurzaam product dat op een maatschappelijk verantwoorde manier geteeld is. Door de combinatie tussen de kas en een aantal

zeer gemotiveerde en vakkundige medewerkers streeft Bos Flowers & Orchids ernaar Freesia’s van zeer hoge kwaliteit te produceren. De essentie van de kwekerij is het telen van een zo goed mogelijke Freesia. Onze overtuiging is dat dit het succes achter Bos Flowers & Orchids is en zal blijven met het product op zich.

{

Met grote volumes en goede kwaliteit beleveren
wij de totale afzetmarkt binnen Europa.

Assortiment

 We hebben een zeer groot assortiment met veel verschillende soorten. Voor de afzet van de Freesia’s zijn we zeer flexibel, en beleveren verschillende klantgroepen.

Iedere dag zijn wij dan ook een trouwe leverancier van een kwalitatief goed gemengde bundel Freesia’s.