CERTIFICERING

Mooie woorden over hoe het milieu te helpen en verantwoord te ondernemen. Dat is iets wat ondernemingen makkelijk kunnen zeggen, door middel van certificaten voegt Bos Flowers & Orchids de daad bij het woord en kan het aantonen verantwoord te werk te gaan.

MPS – B

Het MPS-B certificaat is onderdeel van het MPS-ABC milieucertificaat voor de sierteelt, waardoor Bos Flowers & Orchids voldoet aan de eisen van de markt en maatschappij. Bewust omgaan met het gebruik van gewasbescherminigsmiddelen, meststoffen, afval, energie en water. Door de milieubewuste aanpak te registreren, te analyseren en bij te sturen is het bedrijf in het bezit van de MPS-B certificaat.

MPS – GAP

Dit certificaat is gebaseerd op en officieel gebenchmarkt met het bekende GLOBAL GAP certificaat van supermarktorganisaties in Europa. Hier zijn eisen geformuleerd voor de productie, op het gebied van: veiligheid, duurzaamheid en traceerbaarheid. Maar het MPS-GAP certificaat gaat verder en kijkt ook naar het verbruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, onderhoud en risicoreductie.

MPS – SQ

Dit certificaat is gebaseerd op de universele rechten van de mens en de gedragscodes van vertegenwoordigende lokale organisaties. Maar ook de afspraken van de International LabouOrganization (ILO) zijn hierin opgenomen. Met dit certificaat toont Bos Flowers & Orchids aan dat zij op een goede, veilige en sociale manier omgaan met al de werknemers..

GLOBAL GAP

Dit certificaat is gericht op bloem- en siergewassen, dit houdt in dat Bos Flowers & Orchids het beheer van plantbeschermingsproducten, substraat, meststoffen, harvest en post harvest behandelingsproducten goed op orde heeft. Ook voldoet het bedrijf aan alle gestelde eisen van GLOBAL GAP

AEQUOR

Aangezien Bos Flowers & Orchids het belangrijk en leuk vindt om te werken met jonge gedreven mensen, zijn we aequor gecertificeerd. Dit biedt stagiairs de mogelijkheid bij ons bedrijf stage te lopen.