CYMBIDIUM

De Cymbidium is een orchidee die sinds 2019 in het assortiment van Bos Flowers & Orchids zit. Onze focus ligt op het hogere segment in de markt van de orchideeën. Dit streven wij na door te investeren in de plantkwaliteit maar ook door een breed assortiment te garanderen. 

Herkomst

Cymbidium ziet er tropisch uit, maar is een werkelijkheid een koel type. De orchidee is gewend om te overleven op de zuidhellingen van het Himalayagebergte. Zelfs op die rotsachtige, voedselarme bodem, in koude nachten en bij fel licht is hij in staat zijn mysterieuze, elegante bloemen te laten bloeien. Dat maakt het een zeer sterke woonplant, die goed bestand is tegen het binnenklimaat.

Vragen over onze Cymbidiums?

Luuk van der Haak           Teelt                      06 – 499 329 64 
Jim van den Bos                 Verkoop                06 – 333 527 84

Teelt

De moderne orchideeënkwekerij aan de Vredebestlaan 59 in Poeldijk is sinds kort gestart met de productie van Cymbidiums. Wij verwachten een jaarlijkse productie van 400.000 Cymbidiums. In de toekomst zal deze aantallen hoger oplopen. De Cymbidiums worden langzaam geteeld, zodat de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden. De planten staan daarom gemiddeld twee jaar in de kas. Dit heeft er mee te maken, dat de Cymbidiums energie en milieuvriendelijk gekweekt worden. Het houdt in dat onze Cymbidiums zonder belichting en met minimale verwarming worden gekweekt. 

 

Met energiezuinige systemen als een WKK, scherminstallaties, en warmte/koude bronnen behalen wij een zo laag mogelijke CO2 uitstoot als mogelijk. Zo creëren wij samen een duurzaam product dat op een maatschappelijk verantwoorde manier geteeld is. Door de combinatie tussen de kas en een aantal zeer vakkundige medewerkers streeft Bos Flowers & Orchids ernaar Cymbidiums van zeer hoge kwaliteit te produceren. De essentie van de kwekerij is het telen van een zo duurzaam mogelijke Cymbidiums. Wij geloven dat het succes van Bos Flowers & Orchids, de mensen zijn die elke dag bezig zijn met het product. 

Verzorging

Met een klein beetje zorg heeft de consument zoveel meer plezier van zijn Cymbidium. VNB (Vereniging Bloemenveilingen in Nederland) heeft in samenwerking met Orchidee Nederland eenduidige, uniforme en simpele symbolen met betrekking tot de verzorging van planten ontwikkeld. Op deze manier wordt de informatie helder gecommuniceerd. Deze symbolen vind je ook op de achterkant van ons etiket. Informatie over deze symbolen kun je op deze pagina vinden. 

{
 

De Cymbidium is de meest duurzame orchidee

Assortiment

Het Orchideeën assortiment van Bos Flowers & Orchids bestaat naast de Dendrobium Nobile ook uit Cymbidiums. De Cymbidium variëren in soorten en kleuren. Daarnaast worden de Cymbidiums ook aangeboden in toegevoegde waarde. Hierdoor hebben we een passend assortiment kunnen samenstellen om de juiste match met de klant te kunnen maken.