ORCHIDS

 

De Dendrobium Nobilé is een orchidee die sinds 2011 in het assortiment van Bos Flowers & Orchids zit. Onze focus ligt op het hogere segment in de markt van de orchideeën. Dit streven wij na door te investeren in de plantkwaliteit maar ook door een breed assortiment te garanderen. 

Herkomst

De Orchideeënfamilie is een van de grootste plantenfamilies. Geschat wordt dat er 20.000 soorten zijn. De Dendrobium Nobilé is een epifytische orchidee. Dat wil zeggen: hij groeit in het wild op andere planten of bomen zonder hieraan voedsel te onttrekken. Hij komt oorspronkelijk uit de bergstreken van Zuidoost-Azië. Op de markt is de Dendrobium Nobilé een van de meest zeldzame orchideeën en Bos Orchids is één van de drie kwekers in Europa van deze veelbelovende plant.

Vragen over onze Dendrobium Nobilé?

Frans van Dijk                Bedrijfsleider           06 –108 996 76
John Zuijderwijk            Verkoop                   06 – 132 347 42
Gerrit Verkade               Teelt                          06 – 200 490 60
Ersin Korkmaz                Verkoop                    06 – 301 786 37
Michiel van den Bos      R & D                        06 – 835 979 72
Margreet Bongaards     Administratie          0174 – 24 01 56 

Teelt

De moderne orchideeënkwekerij aan de Vredebestlaan 59 in Poeldijk realiseert op jaarbasis een productie van bijna 1 miljoen Dendrobium Nobilé’s. De kas waarin de Nobilé’s geteeld worden beslaat een oppervlakte van 18.000 m2 en is voorzien van de nieuwste teelttechnieken. Met energiezuinige systemen als een WKK, scherminstallaties, en warmte/koude bronnen behalen wij een zo laag mogelijke CO2 uitstoot als mogelijk. Zo creëren wij samen een duurzaam product dat op een

maatschappelijk verantwoorde manier geteeld is. Door de combinatie tussen de kas en een aantal zeer vakkundige medewerkers streeft Bos Flowers & Orchids ernaar Dendrobium Nobilé’s van zeer hoge kwaliteit te produceren. De essentie van de kwekerij is het telen van een zo goed mogelijke Dendrobium Nobilé. Onze overtuiging is dat dit het succes achter Bos Flowers & Orchids is en zal blijven met het product op zich.

Verzorging

Met een klein beetje zorg heeft de consument zoveel meer plezier van zijn Dendrobium Nobilé. VNB (Vereniging Bloemenveilingen in Nederland) heeft in samenwerking met Orchidee Nederland eenduidige, uniforme en simpele symbolen met betrekking tot de verzorging van planten ontwikkeld. Op deze manier wordt de informatie helder gecommuniceerd. Deze symbolen vind je ook op de achterkant van ons etiket. Informatie over deze symbolen kun je op deze pagina vinden. 

{

 

Het breedste assortiment Dendrobium Nobilé tegen
de hoogste kwaliteitseisen leveren.

Assortiment

Het Orchideeën assortiment van Bos Flowers & Orchids bestaat uit Dendrobium Nobilé’s variërend in soort, kleur, vorm en toegevoegde waarde. Op deze manier wordt de markt in al zijn diversiteit voorzien van de juiste Dendrobium Nobilé match. In het assortiment wordt vanuit 4 verschillende categorieën gewerkt.

Classics

De verschillende Dendrobium Nobilé soorten zoals die geteeld worden, verzorgd met uiterste precisie voor het allerbeste eindproduct. 

Specials

Bos Specials zijn Dendrobium Nobilé producten die zich onderscheiden door vorm en uiterlijk ten opzichte van de Classics.

Colours

Bos Colours zijn Dendrobium Nobilé orchideeën die met verf zijn behandeld en daardoor de meest uiteenlopende kleuren hebben.

Nobile Flowers

De Dendrobium Nobilé Flower zijn Dendoribum Nobilé orchideeën die speciaal geteeld worden om er snijbloemen van te maken.